REZERVACIJA

Troškove slanja akontacije snosi gost. Prilikom rezervacije gost je dužan pružiti na uvid sve osobne podatke koje zahtjeva postupak rezervacije. Prilikom rezervacije smještaja potrebno je uplatiti akontaciju čiji postotak varira od 15% do 30 % ukupnog iznosa, ovisno o objektu koji se rezervira.

Ukoliko se uplata ne izvrši u dogovoreno vrijeme smatrat će se otkazom rezervacije te agencija je slobodna taj smještaj ponuditi drugom gostu.

Nakon uplate akontacije agencije gostu šalje potvrdu o rezervaciji. Kao osnova za obračun otkaznih troškova uzima se datum kada je gost obavijestio da želi otkazati rezervaciju:

 • za otkazivanje rezervacije 30 dana prije dolaska vraća se gostu akontacija umanjena za troškove slanja
 • za otkazivanje od 29 dana do 7 dana prije dolaska agencija zadrzava akontaciju
 • za otkazivanje od 7 dana do dana dolaska i (NO SHOW) tj ne dolazak agencija ima pravo naplatiti cjelokupan iznos rezervacije tj. 100%.

Uplate akontacije moguće je izvršiti kako slijedi:

 • Bankovnom doznakom na devizni račun Da bi uplata na devizni račun bila uredno izvršena potrebni su slijedeći podaci;
 • Ime i prezime uplatitelja/nosioca rezervacije sa adresom stanovanja Primatelj:
 • SWIFT: Gost je dužan agenciji odmah po uplati dostaviti potvrdu o izvršenoj uplati, fax-om, u suprotnom agencija nije obvezna izvršiti rezervaciju usluge, te agencije ne snosi odgovornost za neizvršene rezervacije usluga zbog kašnjenja gosta u dostavi potvrde prema dogovorenom vremenu.
 • Uplatom na žiro račun

Da bi uplata na žiro račun bila uredno izvršena potrebni su slijedeći podaci; Ime i prezime uplatitelja/nosioca rezervacije sa adresom stanovanja.

3. U slučaju kraćeg boravka od rezerviranog obračunava se ukupna cijena smještaja za cijelo rezervirano razdoblje.

 

Za potvrdu rezervacije potrebno je uplatiti traženu akontaciju.

Depozit možete poslati putem internet bankarstva.

IBAN: HR392402006

1100023655

SWIFT CODE: BIC:ESBCHR22

Erste Steiermarkische Bank

Jadranski Trg 3A, Rijeka

Naziv tvrtke: OBRT ZA TURIZAM PLANET

Adresa: Sv.kriz 1, 52210 Rovinj, Hrvatska.

Molimo umetnite opciju OUR za bankarsku naknadu.

Potražujemo točno traženi iznos ( pristojbe banke kod slanja opcijom SHA iznose min 7 EUR )

Odmah nakon što zaprimimo uplatu, primiti ćete Voucher i rezervacija će biti potpuna.

Ako želite poslati uplatu putem kreditne kartice, potreban nam je broj kreditne kartice te mjesec i godina isteka valjanosti.. U ovom slučaju pošiljatelj ne snosi troškove slanja predujma.

Iz sigurnosnih razloga, možete poslati podatke o kartici putem SMS-a na brojeve

Avans će biti naplaćen putem našeg POS uređaja.

Odmah nakon naplate, primiti ćete transakcijsku slip kopiju , Voucher i rezervacija će biti potpuna.

Nisu nam potrebna imena ili sigurnosni kod od kartice.

Hvala

 

CIJENE

Cijene objavljene u ponudi agencije variraju od objekta do objekta, te su istaknute uz svaku smještajnu jedinicu. Cijene smještajnih jedinica izražene su u € temeljene na odnosu vrijednosti kune i stranih valuta. Agencija zadržava pravo promjena navedenih cijena, te one mogu odstupati u slučaju monetarnih promjena najviše do 3 %, ovisno o tečaju. Tada agencije više ne može garantirati cijenu ugovorenu prilikom plaćanja akontacije i potvrde rezervacije.

Plaćanje se obavlja u poslovnici agencije, u kunama, po cjeniku davatelja usluga ovjerenog kod nadležnog turističkog ureda.

Prijava iznosi 25,00 KN po osobi, jednokratno.

U cijenu su uključeni troškovi električne energije, plina, vode.

Cijena apartmana izražena na cjeniku je za dnevni najam apartmana.

Svaki stanodavac zadržava pravo na formiranje cijene za smještaj.

 

DOLAZAK

Gost na dolasku dolazi u agenciju ili kod stanodavca.

Ulazak u apartman je nakon 14 sati na dan pružanja usluge smještaja.

Agencija ili iznajmljivač nisu obvezni primiti goste prije 14 sati.

Nakon primanja gosti će biti upućeni u rezervirani smještaj.

Za neke objekte gost je dužan ostaviti polog (stanodavcu/agenciji) u iznosu od 100 EUR iz kojih će biti naplaćena eventualna šteta u apartmanu ili će novac biti gostu vraćen na odlasku.

 

ODLAZAK

Apartman je potrebno napustiti na dan naznačen na rezervaciji do 10 sati.

Na dan odlaska gost je dužan dozvoliti pružatelju usluga pregled stanja unajmljenog smještaja, te isti predati u stanju kakvom ga je zatekao na dan dolaska.

Kod odlaska stanodavac provjerava apartman i zadržava pravo nastalu štetu nadoknaditi iz pologa ostavljenog na početku. Ukoliko apartman ne napustiti do 10 sati zadržavamo pravo naplatiti još jedan dan.

 

PROMJENA I OTKAZ REZERVACIJE

Agencija može predložiti promjene rezerviranog smještaja ili otkazati zakupljene smještajne kapacitete popuno ili djelomično ako prije ili za vrijeme trajanja odmora nastupe izvanredne okolnosti koje se ne mogu izbjeći niti otkloniti , a da su nastupile u vrijeme objave i prodaje programa bile bi opravdanim razlogom agenciji da ponudu ne objavi, te da ne prima prijave i potvrde zakupa predmetnih smještajnih jedinica. Ukoliko je agencija u mogućnosti gostu ponuditi alternativu, promjena rezerviranog smještaja se može obaviti isključivo uz odobrenje gosta.

Ponuđena alternativa mora biti iste ili više kvalitete od kvalitete rezerviranog smještaja. Agencija je dužna sve goste koju su uplatom akontacije potvrdili svoj dolazak izvijestiti o promjeni u rezervaciji ili otkazu, odmah po nastupu izvanrednih okolnosti, a u nemogućnosti pronalaska alternativnog smještaja vratiti im nerealizirani uplaćeni iznos.

 

REKLAMACIJE

Reklamacije treba najaviti prilikom nastanka problema, ne uvažavamo reklamacije pri odlasku kako bi vam smanjili račun. Molimo sve nastale probleme i reklamacije prijaviti na vrijeme kako bi ih pokušali riješiti na obostrano zadovoljstvo.

 

OBAVEZA GOSTA

Gost je obvezan: pridržavati se izvješenog kućnog reda u zakupljenoj smještajnoj jedinici, te surađivati s pružateljima usluga u dobroj namjeri prilikom dolaska u zakupljenu smještajnu jedinicu ili prostorije agencije predati osobne dokumente radi prijave organima vlasti.

Dokumenti će gostu biti vraćeni nakon najviše 24 sati. Dovođenje više osoba nego je ugovoreno voucherom ili dovođenje nenajavljenih kućnih ljubimaca u smještajnu jedinicu nije dozvoljeno. u tom slučaju agencija će gostu otkazati boravak i naplatiti cjelokupni iznos ugovorenog aranžmana tijekom boravka a najkasnije dan prije odlaska iz smještajne jedinice goste je obvezan u aganciji podmiriti nepodmirene račune ukoliko to nije obavio prije na dan odlaska gost je dužan dozvoliti iznajmljivaču pregled stanja unajmljenog smještaja te isti predati u stanju kakvom ga je zatekao na dan dolaska.

U slučajevima nepoštivanja ovih obveza, gost snosi odgovornost zbog nastalih troškova i odgovara agenciji za nastalu/učinjenu štetu.

 

RIJEŠAVANJE PRIGOVORA

Svaki gost - nositelj ugovora ima pravo prigovora zbog neizvršene ugovorene usluge. Ako su zakupljene usluge nepotpuno ili nekvalitetno izvršene, gost može zahtijevati razmjernu odštetu tako da priloži pismeni prigovor.

Postupak u svezi s prigovorom: - ukoliko gost na samom odredištu ne bude zadovoljan zatečenim stanjem, obvezan je odmah po dolasku o razlozima svog nezadovoljstva izvijestiti agenciju. U slučaju da gost nije u mogućnosti stupiti u kontakt sa agencijom, neodgovarajuću uslugu gost reklamira pružatelju usluga. Gost je obvezan surađivati kako sa predstavnikom agencije tako i sa pružateljem usluga u dobroj namjeri kako bi se otklonili uzroci prigovora.

Ako gost na samome mjestu ne prihvati ponuđeno rješenje prigovora koje odgovara rezerviranoj i uplaćenoj usluzi, agencija neće uvažiti naknadnu putnikovu reklamaciju niti će se smatrati obveznom na nju odgovoriti. - ukoliko gost na samom mjestu ne bude zadovoljan zatečenim stanjem, te napusti objekt i samoinicijativno pronađe drugi smještaj, s tim da agenciji ne pruži šansu da otkloni uzrok njegovog nezadovoljstva, ili da mu eventualno pronađe zamjenski smještaj, takav gost ne može zahtijevati povrat novca niti uputiti tužbu za nadoknadom štete, bez obzira na činjenicu da li su njegovi razlozi bili opravdani ili ne.

Ukoliko se opravdani uzroci nezadovoljstva ne mogu otkloniti, agencija se obvezuje pronaći zamjenski smještaj gostima. Najviša nadoknada po prigovoru može doseći iznos reklamiranog dijela usluga, a ne može obuhvatiti već iskorištene usluge kao ni cjelokupni iznos aranžmana.

Ovime se isključuje pravo gosta na nadoknadu nematerijalne štete.

Nadležnost suda Ukoliko gost nije zadovoljan rješenjem agencije, ima pravo na sudsku arbitražu. Za takav slučaj ugovara se nadležnost suda u Rovinju.

Upozorenje Uplatom rezervacije gost u cijelosti prihvaća program i ovdje izložene uvjete pružanja smještaja u privatnim kapacitetima fizičkih i pravnnih osoba.

 

KONTAKT

Turistička agencija Planet u Rovinju, ulica sv. križ 1

OIB 96311870385,

ID kod: HR-AB-52 180660700197,

MB: 91290252,

posreduje u iznajmljivanju privatnog smještaja u Rovinju i okolici izmedju korisnika usluge i iznajmljivača, prema objavljenim informacijama dostupnim na stranicama www.planetrovinj.com

Voditelj poslova:Ranka Volarević.

 

Turistička agencija podliježe nadzoru turističke inspekcije Državnog inspektorata.

 

U slučaju dodatnih pitanja i informacija, kontaktirajte nas putem e-maila, telefona ili mobitela. Možete nam se obratiti i klasicnim putem, putem pisma ili faksa, svi se kontakti nalaze u nastavku. U slucaju da nas zelite posjetiti u nasoj poslovnici, pratite upute na stranici.

 

Ljetno radno vrijeme: 9.00 - 21.00
Zimsko radno vrijeme: 10.00 - 12:00

 

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tel: +385 (0)52 840 494

Mob: +385 (0)995978191

Mob:+385 (0)098609952

 

SJEDIŠTE:

OBRT ZA TURIZAM Planet

Ul.sv.križ 1

52210 Rovinj

Croatia

 

OBAVIJEST O NAČINU PODNOŠENJA PRIGOVORA KORISNIKA

Sukladno čl.6, stavak 3 Zakona o pružanju usluga u turizmu obavještavamo korisnike da prigovor na kvalitetu naših usluga mogu dostaviti:

 • u pisanom obliku na adresu
 • na e-mail adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Odgovor na Vaš prigovor dat ćemo u pisanom obliku najkasnije 14 dana od dana primitka prigovora.

Molimo Vas da u svom prigovoru jasno naznačite ime i adresu na koje je potrebno poslati odgovor.

Hvala!

 

PRIVATNOST I SIGURNOST PODATAKA

Privatnost podataka

Svi osobni podaci prikupljeni su isključivo za potrebe procesuiranje narudžbe, te ih nećemo dijeliti s trećim osobama, niti koristiti u neke druge svrhe. Obavezu zaštite osobnih podataka imaju i svi naši djelatnici.

Vašu email adresu koristimo isključivo za potrebe narudžbe.

Sigurnost podataka

Svi podaci o plaćanju (npr. broj kreditne kartice) procesuiraju se preko treće strane, te nama nisu poznati niti ih prikupljamo.

 

KUĆNI RED

Molimo da se pridržavate ovog kućnog reda

 • Da se prijavite u turističku agenciju Planet i da tamo obavite sve formalnosti u vezi prijave boravka,
 • Korištenje soba i apartmana dozvoljeno je samo ukoliko ste uredno prijavljeni na recepciji,
 • Plaćanje računa vrši se unaprijed, ukoliko nije drugačije dogovoreno s vlasnikom,
 • Korištenje soba teče od kada je izdana do 10 sati slijedećeg dana, a korištenje apartmana od 14 sati do 10 sati zadnjeg dana korištenja usluge. Ako se smještaj koristi dulje, a najviše do 18 sati nadoplaćuje se pola dnevnog najma.
 • Da ne izazivate buku, koja smeta ostalim gostima u kući, od 22 sata do 07 sati ujutro
 • (kupanje, tuširanje, pjevanje, glasna uporaba radija ili TV aparata).
 • Da čuvate inventar, ugasite svijetla, zatvorite pipe, vrata i prozore u slučaju duljeg izbivanja.
 • Svaku počinjenu štetu gost je dužan odmah prijaviti izdavaocu i platiti. Ukoliko se gost i izdavaoc ne uspiju sporazumijeti, posredovat će Planet.
 • Da ne nosite inventar izvan smještajnih prostorija.
 • Da u apartmane i sobe ne unosite zapaljiv materijal, eksploziv i slično.
 • Da ne primate posjete ako to niste prethodno dogovorili s vlasnikom.
 • Da ne uvodite životinje ako to niste prethodno dogovorili.
 • Kuhanje u sobama je strogo zabranjeno.
 • Ukoliko se ne pridržavate ovog kućnog reda, može vam se otkazati smještaj.

Na kraju, molimo Vas da budete ljubazni i da o svakoj eventualnoj neispravnosti u svojoj sobi ili apartmanu, ili o lošem postupku domaćina obavijestite Planet na telefon 00385 52 840 494 . Knjiga žalbe nalazi se u Planet-u.

 

Agencija nudi smještaj i ostale usluge prezentirane na Web stranici. Agencija kod pruženih usluga smještaja posluje kao posrednik u ime i za račun Iznajmljivača, sukladno čl.10 st. 3. i 4. Pravilnika o PDV-u. Pritom Agencija zaključuje ugovor o posredovanju sa Iznajmljivačem, čime je opunomoćena za sklapanje ugovora u njegovo ime i njegov račun, te Klijentima nudi uslugu smještaja po cijenama definiranima za tekuću sezonu.

Sve smještajne jedinice prikazane na Web stranici provjerili smo osobno i jamčimo vjerodostojnost opisa istih u trenutku njihova nastajanja, no moguća su odstupanja u slučajevima kada vlasnik smještaja naknadno izmijeni svoju ponudu, bez da o tome obavijesti Agenciju.

U trenutku potvrde Klijentove rezervacije, Agencija preuzima odgovornost u skladu s odrednicama Općih uvjeta objavljenih na ovim stranicama. U slučaju pitanja ili nejasnoća, pozivamo Vas da nas kontaktirate prije zaključivanja rezervacije. U trenutku kada izvršite plaćanje akontacije za najam smještaja, podrazumijeva se da ste pročitali, razumjeli i prihvatili Opće uvjete rezervacije. Usluga smještaja započinje prvim danom rezervacije od 14:00 (check-in, osim u slučajevima kada na voucher nije drugačije specificirano), a završava zadnjeg dana rezervacije najkasnije do 10:00 (check-out).

Rovinj
Preporučujemo :-)