Planet
Rovinj

Gong - zvučne kupke

Zvučne kupke su metode koje su se puno počele koristiti u antistres programima, i alternativnim tretmanima a njihova popularnost raste svakog mjeseca. Ljudi su postali svijesni buke automobila, električnih strojeva i neugodnih frekvencija elektronskih aparata poput mobitela i televizije. Sve nam je više potreban mir. No mir i pravu tišinu teško je pronaći u današnjem prostoru koji je kontaminiran radiovalovima telekomunikacijskih odašiljača, čak i kad idemo u šumu.

Zvučna kupka je zapravo koncert zvuka, kojeg proizvode drevni instrumenati, čije su vibracije toliko ugodne i učinkovite da imaju moć očistiti prostor od negativnih vibracija i na isti način očistiti naše tijelo odnosno njegovu duhovnu razinu. Tretmani zvukom jedni su od trenutno najmočnijih metoda za regeneraciju tijelenih stanica i razbijanja unutarnjih blokada.

Potrebno je samo da donesete prostirku i možda neku malu dekicu kojom čete se pokriti da vam ne bude zima. Legnete na leđa, opustite se i zatvorite oči.

Uronite u čaroliju zvuka:

 • Planetarnih gongova
 • Australskih diđiridua
 • Šamanskih bubnjeva
 • Tibetanskih zdjela
 • i ostalih popratnih šuškala

Na zvučnoj kupki osjetit ćete i fizičku vibraciju nekih od tih instrumenata kada vam se približe dovoljno blizu.

Znanstveno je dokazano da neki od tih instrumenata mogu dovesti ljudsku svijest u alfa, bheta i theta stanja u kojima se ponekad događaju i čuda. Znanost kaže da je ljudska psiha dovoljno jaka da sama sebe izlječi ako se njena vibracija dovede u ta niska stanja svijesti između 0 i 8 Hz. Upravo to mogu učiniti ovi instrumenti, a to su oduvijek znali šamani na svim kontinentima svijeta.

Zvuk gonga, dižeći se potput velikog tsunamia, odnosi sve naše blokade, traume i bolesti, a u nas ulijeva mudrost univerzalne ljubavi i unutarnji mir. Ležimo i uživamo, polako tonemo u lucidan san, tada doživljavamo sebe kao potpuno biće i svaki trenutak nam je savršen. Gong kupka iscjeljuje um i tijelo, osjećamo odsutnost ega i stresa a sve što radimo je ležimo i opuštamo se. Na Gong kupku su pozvani svi, nebitno o godinama i predznanju o gongu.

Zvučna kupka je oblik meditacije u ležećem položaju (samadi), osoba ima osjećaj kako snažne vibracije gonga poput ogromnih valova odnose sve blokade, traume i bolesti, a u naše tijelo ulijeva unutarnji mir i univerzalnu ljubav. Zvukom gonga doživljavamo kozmično stanje svijesti, u kojoj se energija duše spaja sa duhom. Iskusite veliki zvuk gonga i tri tonova života koji vas vode do:

 • relaksacije,
 • strpljenja,
 • osvješčenja pravoga sebe,
 • sigurnosti,
 • imanja i vjere,
 • cjelovite regeneracije,
 • razumjevanja,
 • spontanosti,
 • spoznaje svojih talenata

''Starodrevni mudraci vjerovali su da možemo slati univerzalnu životnu energiju na bilo koje mjesto u svemiru kroz zvuk gonga...''

Kada sreća dođe istinsko liječenje se pojavi samo od sebe, riječ ''Liječenje'' znači ''Stvarati Cijelovitost''. ''Cjelovitost'' znači ''Potpuno Rezonantno Biće''. GONG je najrezonantniji instrument koji proizvodi tonove, kada vibrira osoba može osjetiti glazbenu reverbraciju unutar svih stanica tijela. Stvara dugačke valove neutralnih tonova zvanima ''holistični'' koji razrjeđuju okolnu atmosferu spajajući se zajedno kreirajući potpunost totalnog zvuka. Konačni rezultat je sveobuhvatno polje zvuka, zvano ''zvučno polje'' koje je potpuno popunjeno rezonancijom.

ZVUČNA KUPKA

Rezonancija gonga vodi nas u 4. dimenziju, nestaje osjećaj vremena, prostora i gravitacije, um i ego više ne prisustvuju u našim strahovima, odlukama i osjećajima. To je trenutak kada naše tijelo samo bira u kojem dijelu je potrebno iscjeljenje i transformacija. Tome trenutku mogu pristupiti sva bića, nebitno o godinama, vjeri ili prijašnjim iskustvima. Teško je povjerovati da je takvo iscjeljenje moguće, ali upravo zato jer je jedno od onih iskustava koje se ne mogu interpretirati i opisati rijećima, nego doživjeti i prepustiti se prirodnom iscjeljenju. Takvo iscjeljenje se također događa kada spavamo, zato i kod jedno satne Gong kupke imamo osjećaj kao da smo spavali više od 10 sati. Razlog toga je što frekvencije Gonga potiču tijelo na regeneriranje i razrjeđuju uzorke strahova, trauma i bolesti.

Rovinj
Preporučujemo :-)